Intretinerea Tapiteriilor din Piele

Dupa cum va si imaginati, cand este vorba despre canapele din piele sau orice alte piese de mobilier ce au tapiteria din piele (piele naturala, nu inlocuitori) modul de intretinere este cu totul altul fata de tapiteriile din stofa. Pentru a reusi sa aveti o perioada cat mai indelungata piesele de mobilier din piele intr-o stare buna, este nevoie sa tineti cont de anumite aspecte. In primul rand, inca de la achizitionare, verificati manualul care insoteste mobilierul deoarece cu siguranta contine indicatii privind intretinerea si curatarea sa. In afara de ceea ce este scris acolo mai trebuie sa aveti in vedere cateva detalii esentiale: Cand fotoliul, patul sau canapeaua in cauza  este de culoare deschisa evitati sa lasati ziare pe aceasta un timp indelungat. Tusul se poate impregna pe suprafata din piele si este foarte greu de indepartat. 

Chiar daca pielea teoretic nu se uda, evitati sa varsati lichide pe aceasta deoarece se poate pata de la colorantii alimentari continuti de anumite bauturi. Daca se intampla totusi sa varsati ceva, curatati lichidul cu un servetel uscat apoi stergeti suprafata cu o carpa de panza usor umezita cu apa. In caz ca pe suprafata din piele s-au lipit diverse lucruri, acestea se pot indeparta frecand locul cu un cub de gheata invelit intr-o carpa de panza. Daca  este vorba despre pete uleioase de crema sau mancare atunci va trebui sa stergeti imediat locul fara sa apasati apoi sa folositi o carpa umezita cu apa curata care sa indeparteze grasimea ramasa. Pentru a feri mobilierul din piele de inesteticele crapaturi, feriti-l de razele soareluii, de uscatorul de par, calorifere sau alte surse puternice de caldura. 

Aceasta dezhidrateaza pielea si o fac sa se crape sau sa se decoloreze. Evitati deasemenea obiectele ascutite (ace, forfecute, pensete, cutite, etc.) si orice poate arde (tigara, acetona, betisoare parfumate, lumanari, etc). Odata taiata, intepata sau arsa pielea, nu aveti cum sa remediati defectul. Pentru curatare, puteti aspira mobilierul si apoi il puteti sterge cu o carpa moale umeda. Pentru o curatare in profunzime si dar si intretinere ca la carte, aplicati saptamanal substane sau creme special create pentru mobilier din piele. Odata ce ati ales un mobilier cu astfel de tapiterie, cu siguranta ati facut-o datorita faptului ca este deosebit de usor de intretinut, curatat dar si pentru ca este elegant si confortabil incadrandu-se frumos in orice decor, de unde rezulta o multime de motive pentru care sa aveti grija de acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu