Sibiul in Ritm de Jazz

De cateva zile, Sibiul adoarme adoarme pe ritmuri de jazz care se aud din Sala Thalia, Teatrul Gong si Piata Mica. Formatii din toata lumea ii delecteaza pe melomanii sibieni cu cele mai diverse arome si acorduri de jazz, transpunandu-i prin mirajul instrumentelor muzicale si a vocilor vibrante a solistilor, in zeci de trairi si persoanje de poveste. Si aceasta se intampla doar in luna mai, la Sibiu Jazz Festival. Festivalul International de Jazz de la Sibiu a inceput si anul acesta cu „Galele Studentesti de Jazz”. Luni, 11 mai si marti, 12 mai, la Teatrul Gong, respectiv Sala Thalia, sibienii au avut parte de intrecerea celor mai noi trupe tinere de jazz din tara. Cei mai buni dintre ei au fost premiati de organizatori si aplaudati minute in sir de numarul mare de spectatori. De Laura Bagrii, Al Baroc, Madalin Luca, Cvartetul Transilvania Brasov, va auzi de aum inainte o tara intreaga, pentru ca ei sunt o parte din castigatorii editiei de anul acesta. Acest Festival destinat in exclusivitate tinerilor a aparut in urma cu 9 ani ca o asumare a faptului ca muzica de jazz are ca mediu firesc Sibiul unde si-a gasit datorita publicului energia necesara innoirii, deschiderii catre contemporan. In Sibiu se poate dezvolta jazz-ul ca muzica vie, in permanenta transformare, se pot descoperi si incuraja tinerii muzicieni. Emotia cu care s-a cantat si ascultat jazz-ul a facut din spatiile de spectacole un adevarat templu al muzicii dedicat celor care au fost Ray Charles, Scott Joplin sau Louis Armstrong.

De ce Nu se Pricep unii Oameni la Masini

Sunt genul de persoana care niciodata nu s-a priceput la masini. De fiecare data cand am luat vreo decizie legata de achizitionarea unei piese pentru masina am reusit sa iau decizia nepotrivita. De fapt, singura data cand am ales corect a fost atunci cand mi-am cumparat unul dintre acesti acumulatori de la Best Tires. M-am intrebat mereu de ce nu pot sa fiu si eu ca alte persoane care au o masina. De obicei, oamenii le inteleg si chiar le face placere sa-si petreaca timp cu masina persoanala. Am vazut chiar oameni care vorbeau cu propria lor masina sau care stateau ore in sir in fata blocului ingrijind-o cu atentie ca pe propriul copil sau mai bine chiar decat propriul copil. Eu insa, nu am putut niciodata sa fiu in felul acesta. Am tratat intotdeauna masina ca pe un obiect de uz casnic sau personal si poate tocmai aici am gresit. 

Imi dau seama acum ca pentru a te putea pricepe la masini trebuie sa le intelegi si sa-ti dedici timp pentru ele. Este extrem de important sa le inveti defectele si sa le accepti pentru a le putea corecta in timp. Relatia cu masina trebuie sa fie la fel de stransa ca relatia dintre doua persoane pentru a putea fi o relatie valoroasa, pe termen lung. In sfarsit, nu stiu daca gresesc, dar consider ca pana acum mi-a scapat un lucru esential: nu m-a interesat prea mult modul in care ma comport cu masina mea, iar acest lucru m-a costat din toate punctele de vedere. Sunt decis insa ca, de azi inainte, sa incerc sa inteleg mai bine cum ar trebui sa se desfasoare o relatie om-autoturism si sa invat cat mai multe de la cei initiati. Voi cum va intelegeti cu masina voastra?